Kifogyott a benzin, ezért erőszakkal vette el az utas telefonját a jászkiséri fiatal, hogy annak árából tankoljanak

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves jászkiséri férfivel szemben, aki a barátjával együtt felajánlotta egy jászladányi fiatalnak, hogy autóval hazaviszik, de útközben kifogyott a benzin, ezért kirabolta.

A vádirat szerint a 21 éves férfi március 10-én, Jászberényben személygépkocsival közlekedett utasként, amikor a sofőrrel meglátták a vasútállomás előtt tartózkodó fiatalt, akinek a vádlott felajánlotta, hogy autóval hazaviszik Jászladányra.

A jászladányi férfi beszállt hozzájuk és 2.000 forintot odaadott nekik, amiből tankoltak. Jászapátira érve azonban kifogyott az autóból a benzin, mire a 21 éves férfi először megpróbált pénzt szerezni, de miután sikertelenül járt, a vasútállomásnál felvett fiatalt a nála lévő, 80.000 forint értékű mobiltelefonjának átadására szólította fel, hogy azt zálogba adva pénzt tudjanak szerezni.

A jászladányi fiatal ezt megtagadta, és elindult az úton a személygépkocsitól azzal, hogy akkor inkább gyalog megy haza, azonban a 21 éves férfi őt a ruhájánál fogva visszarángatta, és már emelt hangon követelte tőle a mobiltelefon átadását, arra hivatkozva, hogy „nem ez volt megbeszélve”, és a telefont el is vette, majd 15.000 forintért eladta.

A telefont a rendőrség az eljárásban lefoglalta és a tulajdonosnak visszaadta.

A járási ügyészség a büntetlen fiatallal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és a telefonért kapott összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta az ügyben.

Kapcsolódó cikkek